Detta recept på Fillimpa kommer från Selma Lagerlöf's Spa, Sunne. Supergott bröd!
(2 limpor)
5 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
2 dl grahamsmjöl
4 dl blandade frön
(t.ex. solrosfrön, rågkross, vetekross, linfrön)
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 l lättfil
1/2 dl olja
2 dl mörk sirap (går bra att halvera mängden, brödet blir våldigt sött annars)
Blanda de torra ingredienserna.
Rör ner olja och sirap och blanda väl.
Häll upp smeten i två smorda och bröade formar.
Grädda i 175C i ca 1,5 h.
Receptets historia:
Jag fick receptet av en vän till mamma, då jag fikade hos henne och blev bjuden på det godaste brödet jag dåtills smakat!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
VARFÖR PICKER MIN FILLIMPA?VAD HAR JAG GJORT FÖR SEL
SvaraRadera