Sås som passar väldigt bra till nötkött och älgkött.
Ingredienser:
1 kruka färsk basilika
1 dl Vermout el. Martini (går fint med vanligt matlagningsvin)
125 g smör (som stått framme och blivit mjukt)
1/2 krm cayennepeppar
1/2 tärning grönsaksbuljong
1/2 dl creme fraishe
Klipp basilikabladen i små bitar.
Blanda med det mjuka smöret.
Blanda i kryddan.
Koka upp vinet, grösnaksbuljongen och creme fraishen.
Tag från plattan och rör ner det andra.
Värm upp. Koka ej!
Receptets historia:
Fick receptet av min vän Theumas. Såsen är, sedan första gången jag smakade den, min absoluta favorit bland såser! Rund i smaken och lite syrlig i kontrast till köttet.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar