fredag 6 februari 2009

Vitvinssås med basilika

Sås som passar väldigt bra till nötkött och älgkött.

Ingredienser:
1 kruka färsk basilika
1 dl Vermout el. Martini
(går fint med vanligt matlagningsvin)
125 g smör (som stått framme och blivit mjukt)
1/2 krm cayennepeppar
1/2 tärning grönsaksbuljong
1/2 dl creme fraishe


Klipp basilikabladen i små bitar.
Blanda med det mjuka smöret.
Blanda i kryddan.

Koka upp vinet, grösnaksbuljongen och creme fraishen.
Tag från plattan och rör ner det andra.
Värm upp. Koka ej!

Receptets historia:
Fick receptet av min vän Theumas. Såsen är, sedan första gången jag smakade den, min absoluta favorit bland såser! Rund i smaken och lite syrlig i kontrast till köttet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar