fredag 6 februari 2009

Blåbärstårta

Ingredienser, tårtbotten:
3 ägg i ett glas
Lika mycket strösocker
Lika mycket mjöl


Ingredienser, garnering:
ca 200 g blåbär
lite strösocker
3 dl vispgrädde


Smörj och bröda tårtbottensform.
(Om du inte har någon så går det att använda pajform.)
Vispa upp ägg och socker. Rör sedan ner mjölet. Häll smeten i formen.
Gräddas i mitten av ugnen på 200c ca 15 minuter.
Låt svalna.

Lägg blåbär uppepå hela tårtbottnen.
Strö lite socker på blåbären.
Bred sedan vispad grädde (med en gnutta socker i, som du har i innan grädden vispas upp) över blåbären så att de blir täckta. Spara lite grädde så att du kan spritsa kanterna på tårtan, så blir den riktigt fin.

Receptets historia:
Mamma brukade göra denna tårtan till faster Ruth, som inte tålde varken jordgubbar, hallon eller choklad, som annars brukade vara i tårtorna. Denna är faktiskt min favorittårta. En riktigt frisk sommartårta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar