fredag 6 februari 2009

"Godaste maten"

(2 personer)

Ingredienser:

1 pkt bacon
1 mellanstor rödlök
Madras hot currypowder/stark curry

2 dl Creme fraishe
Paprikapulver
Chilipulver
Svartpeppar (grovmalen)
Stark chilisås


Sätt gjutgärnspanna på en platta med hög temperatur.
När gärnet är varmt lägger du i skivad bacon (utan matfett). Låt stekas i sitt eget fett tillsammans med mycket currykrydda (minst 1 msk). Lägg därefter i tärnad rödlök och låt steka tills löken blir lite "genomskinlig". Häll sedan i Creme fraishe och sänk temperaturen så att det får småkoka försiktigt. Krydda med svartpeppar, paprikapulver och chilipulver. Snåla inte med kryddorna. Särskilt inte med paprikan, eftersom den är så mild. Smaksätt vidare med chilisåsen. Om du valt felix chilisås är den ganska mild och söt (även om du tar den starka varianten), och du behöver kanske 1/2 dl sås. Om du har en stark variant med riktigt bett i kanske du behöver 1 1/2 msk. Prova dig fram. Maten skall framkalla lite svettningar i pannan!

Serveras till pastaskruvar eller penne (gärna grovpasta).
Fungerar även bra till quinoa eller råris.

Receptets historia:
Fått receptet av min vän Tomas som är riktigt slängd i köket på kryddig mat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar