söndag 17 maj 2009

Räksallad

(2-3 personer)
Serveras på sallad som liten förrätt, eller i baguette eller på bröd.

Ingredienser:
3 msk Turkisk Yoghurt
2 msk Majonnaise
lite Vitpeppar
1,5 dl skalade Räkor
lite finhackad Rödlök
2 kokta tärnade Ägg
2 tsk Stenbitsrom

Förslag på förrätt:
-Smöra rostat bröd och lägg rikligt med sallad uppepå.
-Lägg en redig klick med hemgjord räksallad ovanpå.
-En klick stenbitsrom ovanpå det.
-Klipp lite stjälkar från luftlök eller gräslök över förrätten.
-Lägg en kvist färsk timjan överst.

Receptets historia:
Provar mig fprtfarande fram för att hitta den ultimata räksalladen. Jag tycker att turkisk yoghurt gör att det smakar fräscht och kombinationen med sallad fräshar också till det hela. Förrättsvarianten är perfekt om man är superhungrig och huvudrätten tar lång tid på sig att bli klar.

2 kommentarer:

  1. ljuvlig blogg! Glad midsommar:)

    SvaraRadera
  2. Tackar Chili och erica! Det var roligt att höra! Jag har inte skrivit på länge nu, men har hittat lite nya härliga skapelser för gommen. De kommer inom snar framtid!

    Sockerblommor låter spännande! Det skall jag kolla upp! Hej svejs!

    SvaraRadera