fredag 18 februari 2011

Bröd utan jäst


(Ca 10 st)

Detta brödet blir lite sconesliknande. Smakar bäst att äta dagen då det är nybakt. Du kan annars frysa in brödet för att sedan värma upp det i ugn.

Ingredienser:

8 dl rågsikt
1 tsk salt
4 ts bakpulver
1 msk sirap
2 msk olja
3 dl fil
Ca 1/2-1 tsk kummin


-Blanda de torra ingredienserna först.
-Tillsätt sirap, olja och fil och rör om.
-Knåda degen och dela upp den i ca 10 bitar.
-Gör små runda platta kakor och skär ett kryss med en vass kniv. Du behöver inte skära djupt, bara på ytan.
-Grädda några minuter i ugnen.
-Spraya eller pensla vatten på dem direkt då du tagit ut dem-
-Låt svalna under bakduk.

Ca 10 min
250c


Receptets historia:
Jag hittade detta recept i mammas receptsamling. Receptet hade dock inget namn eller någon beskrivning, bara ingredienser, tid, temperatur och "ca 10 st", "skär kryss"... Så... jag var naturligtvis tvungen att prova detta bröd. Det blev riktigt gott! Jag rekomenderar philadelphiaost och hallonmarmelad till detta bröd. Gott att äta då det fortfarande är lite varmt.

1 kommentar:

  1. nice ska testa vad mest ute efter bilden som bakrundsbild till skype men ska testa =D

    SvaraRadera