onsdag 16 februari 2011

Carinas morot/citrus marmelad

Ingredienser:

250g morötter
1 ekologiska citroner
1/4 kg strösocker


-Skrubba morötterna och riv dem grovt.
-Lägg dem sedan i en kastrull.
-Skrubba citronerna, dela varje citron i fyra delar. Skär varje fjärdedel i tunna skivor.
-Blanda ned citronbitarna i morötterna.
-Tillsätt socker och rör om tills allt socker lösts upp.
-Täck med lock och låt stå och dra.

-Koka upp marmeladen och låt den koka sakta utan lock i 20-30 minuter. Koka inte för länge! Då blir marmeladen för hård.
-Fyll på väl rengjorda, varma burkar och förslut.

Receptets historia:
När min vän Carina kom på besök hade hon med sig hemgjord fillimpa och denna ljuvliga och friskt smakande morot/citrus smarmelad. Det tog slut direkt kan man säga! Vem blir sugen på köpemarmelad när man har tillgång till en sådan här fin marmelad i sitt eget kylskåp? Inte jag i alla fall... Grundreceptet kommer ursprungligen från boken "Saltå Kvarn", och detta är Carinas goda variant av den. Jag rekommenderar verkligen att prova detta recept!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar